Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов вече официално не е депутат. Пленарната

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов вече официално не е депутат. Пленарната
Коментари Харесай

Окончателно! Най-некадърният юрист Христо Иванов напусна парламента и политиката

Съпредседателят на " Демократична България "  Христо Иванов вече публично не е народен представител. Пленарната зала одобри оставката му с 225 гласа " за ".

Той подаде заявление за овакантяване на 50-ото Народно заседание. Заявлението беше подадено в деловодството на Народното събрание.

Ден след провеждането на парламентарните избори на 9 юни Христо Иванов съобщи, че се отхвърля от председателския пост на „ Да, България “ поради слабото показване на партията в коалиция с „ Продължаваме промяната “. Той също по този начин разгласи, че ще напусне и Народното събрание незабавно откакто постави клетва като депутат.

Гласуването на такива решения нормално е механически въпрос, който протича без диспути.

Днес обаче подобен имаше и той бе открит от Тошко Йорданов от " ИТН ", който съобщи, че Народно заседание стартира работата си с нещо потребно -  " с махането на най-некадърния правист ".

Той беше най-вреден, поради неговите фиксации конституцията беше направена на саздърма, рече Йорданов. По думите му Иванов е " най-некадърният правист в света " и без него " този парламент ще има една концепция по-добра подготвеност ".

Не можете да стъпите на дребното му пръстче, отвърна Манол Пейков от " Продължаваме промяната ". Направихте Рая Назарян ръководител на Народно събрание, а по този начин тя влиза в листата за възможен длъжностен министър председател, посочи той.

Оставката беше почтено държание, което не виждам от вас в последно време, репликира и Божидар Божанов от " Демократична България ".

Манол Пейков ще играе ролята на Искрен Митев в този парламент, предвижда в дупликата си Тошко Йорданов. 

Комисията за психологично заболели би трябвало да е непрекъснато настояща, нашата парламентарна група ще поддържа това, рече шефът на групата на Има Такъв Народ.

Точно с измененията на Христо Иванов направиха по този начин, че не президентът да показва длъжностен министър председател, а да избира от " някакво меню ", подсети Йорданов. Вие, скъпи некадърници, направихте това, добави той.

По отношение на избора на Рая Назарян за ръководител на Народното събрание благодарение на гласовете нас Има Такъв Народ, Пейков съобщи: „ Ако не успеем да създадем държавно управление, тя е един от хората, които могат да станат длъжностен министър председател. Това го направихте вие “.



„ Вашият единствен проект е да си напълните джоба с жълти стотинки “, обърна се Пейков към Йорданов.

„ Опитайте да се да усмирите нагона си най-малко. Всички естествени хора виждаме какво вършиме. Не минавайте тази граница на приличието “, прикани Пейков.

„ Явно Манол Пейков ще го изграе Искрен Митев на този парламент “, репликира Тошко Йорданов, който излезе на трибуната с тениска на AC/DC. Той назова Пейков „ шут “.



На трибуната излезе и съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.



(Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ)

„ Да благодарим на Христо Иванов, че макар всички компликации той беше един диалогичен депутат, с който сме работили. За мен беше чест да бъдат един до друг с него. Ако всеки депутат направи смяна в България с размера на тази, която Христо Иванов направи, България ще бъде друга страна. Благодаря на Христо Иванов, за самокритиката. Да пожелаем всеки един от нас да има най-малко такава значима роля за развиването на страната “, съобщи той.



Наистина направи смяна - промени правилата си, съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, връщайки се на тематиките за последните промени в конституцията и за сглобката в предходния мандат. Щастие за мен ще е, че няма да е в тоя парламент, с цел да можем, в случай че има разсъдък, да оправим грешките му, добави Балабанов.

Да гледаме напред, а не да се обръщаме непрекъснато в предишното. Моля ви, сътрудници, представете си по какъв начин изглеждаме, прикани Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

Благодаря от името на ДСБ за идеите и за това, че пое отговорност, сподели Йордан Иванов.

Вашият водач е персонално виновен за чалгизацията на българските жители, съобщи той по адрес на Има Такъв Народ и Слави Трифонов.

В последна сметката оставката на Христо Иванов беше призната единомислещо с 225 гласа " за ".

Самият Иванов не участва в пленарната зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР